Borettslagsmodellen

Som utbygger er det viktig å sette seg inn i borettslagsmodellen, for å unngå fallgruver og for å bli kjent med fordelene som kan oppnås. Hvilke føringer man må forholde seg til og hvilke regler som gjelder, er avgjørende for at et eiendomsutviklingsprosjekt skal lykkes. Borettslagsmodellen er en tidkrevende dokumentmølle, og det er derfor viktig å vite hva man skal gjøre når, hvilke frister som skal holdes, hvor lang tid håndteringen tar mm. I dette nettstudiet tar Jostein Tobiassen og Morten Platou, begge advokater og partnere i advokatfirmaet Schjødt, for seg nettopp dette. De belyser eksempler ved bruk av flere versjoner av modellen, slik at du skal få en bredere forståelse av temaet.

Kursets innhold: 

 Følgende temaer vil gjennomgås:

  • Alminnelige skatteregler ved boligutviklingsprosjekter
  • Beregning av skattekostnad
  • Skattemessig verdi av tomt
  • Skattebesparelse
  • Borettslagsmodellen forskjellige versjoner

 Pris: Kr 3.000 eks mva (kr 3.750 inkl mva)

Betal med kort
Kjøp med faktura

Hva lærer jeg?

Nettstudiet består av to moduler som du kan se når det måtte passe deg. Målet med modulserien er at du skal bli bedre kjent med borettslagsmodellen. Eksempler fra ekte hendelser og fallgruver gjør at man får et overblikk over hvilke fordeler man kan benytte seg av og hva man skal unngå.

Dette får du: 

  • Tidseffektiv kvalitetsgjennomgang av fagstoffet, produsert med førsteklasses lærekrefter
  • Digital kopi av foredragsmanus, slik at du lett kan følge og supplere fremføringen med egne notater
  • Kompetansesertifikat ved bestått modulserie, som dokumenterer læringsinnsatsen
  • 3 måneders personlig tilgang til modulserien, med tilhørende videomoduler

Hvordan få best læringsutbytte?

Hver modulserie er pedagogisk bygd opp, og tilrettelagt for at læringsutbyttet skal være så høyt som mulig. Sammen med videomodulene følger den tilhørende PowerPoint-presentasjonen, som vi anbefaler at du laster ned og har tilgjengelig før du starter innlæringen.

Jostein Tobiassen, partner i advokatfirmaet Schjødt AS

Jostein arbeider i Schjødts skattegruppe og har master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo, hvor han spesialiserte seg innen skatterett og selskapsrett. Han har også en bachelor i økonomi og ledelse fra Handelshøyskolen BI. Før han begynte i Schjødt jobbet Jostein to år med selskapsbeskatning i Skatt Øst.

Morten Platou, partner i advokatfirmaet Schjødt

Morten er en del av Schjødts skattegruppe samt gruppe for kapitalforvaltning. Han er spesialist på skatterett, og har bred erfaring med norsk og internasjonal skatterett samt selskapsrett. Han bistår også klienter i tvister med skattemyndighetene. Morten har en master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo, med spesialisering i skatterett og selskapsrett. Morten har i tillegg en LLM i skatterett fra Georgetown University, Washington D.C.

«Selskapsrettslig er det ikke mulig å fusjonere et aksjeselskap med et borettslag. Fusjonen gjennomføres ved å avvikle og slette Eiendom AS, med utdeling av alle eiendeler, rettigheter og forpliktelser til aksjonæren som er borettslaget»

-Morten Platou, partner i advokatfirmaet Schjødt AS.

Pris: Kr 3.000 eks mva (kr 3.750 inkl mva)

Betal med kort
Kjøp med faktura

Skreddersy din etterutdanning

Se våre andre nettstudier